Veelgestelde vragen

En antwoorden daarop..

Algemene vragen

Hoe lang is de levertijd?

Onze levertijd is op dit moment 2 tot 3 werkdagen. Mocht de levertijd van een product incidenteel afwijken, dan vermelden wij dit bij het betreffende product.Heeft u de bestelling met spoed nodig? Neem dan even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Hebben jullie een winkel?

Wij zijn partner van delicatessenwinkel Eyserhalte.

Je vindt hier een ruime selectie van onze producten. De delicatessenwinkel is gelegen in het prachtige Zuid-Limburg. Daar kun je niet alleen proeven, maar ook onze Spaanse delicatessen kopen én afhalen wat je online hebt besteld. Lekker weertje? Pik dan meteen een terrasje en bestel onze versgesneden Iberico ham.

Kan ik mijn bestelling ook ophalen in plaats van laten verzenden?

Ja, je kunt bij het afrekenen kiezen voor afhalen bij Eyserhalte in Eys, Zuid-Limburg. Ideaal als je in de buurt woont of een dagje in de regio bent.

Levert Iberico Fino ook aan zakelijke klanten (B2B)?

Ja, wij leveren ook aan zakelijke klanten. Heeft u een restaurant, café of winkel en wilt de Jamon Iberico of andere producten van Iberico Fino graag bestellen, neem dan contact met ons op via info@ibericofino.nl en ontvang ons zakelijke factuur en mogelijk B2B prijzen.

Vragen over onze producten

Wat is het verschil tussen Jamón Ibérico Cebo, Cebo de Campo, Bellota 50% en Bellota 100% (Pata Negra)

Het verschil zit vooral in voeding, rijpingstijd en raszuiverheid.

Jamón Cebo Ibérico: Minimaal 50% Ibérico-ras, gevoed met granen en peulvruchten, 18–24 maanden gerijpt.

Jamón Cebo de Campo Ibérico: Minimaal 50% Ibérico-ras, deels gevoed met granen en deels met grassen en eikels, vrije uitloop, 26+ maanden gerijpt.

Jamón Bellota 50% Ibérico: 50–75% Ibérico-ras, vrije uitloop in de dehesa, gevoed met eikels en natuurlijke grassen, 36+ maanden gerijpt.

Jamón Bellota 100% Ibérico (Pata Negra): Volledig raszuiver Ibérico, 100% eikel- en natuurvoeding, 36+ maanden gerijpt.
Belangrijk: ook 50% Ibérico-ham is van uitstekende kwaliteit en wordt op dezelfde ambachtelijke manier gemaakt als de topvarianten.

Hoe bewaar ik mijn vacuüm verpakte gesneden Ibérico ham het best?

Bewaar de verpakking in de koelkast voor een lange houdbaarheid. Haal het pakje 30 minuten voor serveren uit de koelkast, zodat de ham op kamertemperatuur kan komen en de smaak zich volledig kan ontwikkelen. Na openen dezelfde dag consumeren.

Hoe bewaar ik mijn ontbeende Ibérico ham nadat ik die heb aangesneden?

Use this text to answer questions in as much detail as possible for your customers.

Wat is het verschil tussen Jamón Ibérico, Jamón Serrano en Duroc-ham?

Jamón Ibérico komt van het Iberische varken en staat bekend om zijn intense smaak, fijne marmering en lange rijpingstijd. Serrano-ham komt van het ‘witte’ varken en heeft een milder, lichter profiel. Duroc-ham is afkomstig van het Duroc-ras, geliefd om de mooie vetdooradering en sappigheid. Onze Duroc Gran Reserva is een toegankelijk en heerlijk alternatief binnen het Spaanse hamassortiment.

Hoe lang kan ik jullie producten bewaren?

De meeste producten van Iberico Fino hebben een minimale houdbaarheid van 3 maanden. Dankzij zorgvuldige productie en verpakking (vaak vacuüm) blijven ze lang vers. Let altijd op de THT-datum op de verpakking, want sommige producten, zoals extra gerijpte hammen, conserven of olijfolie blijven zelfs veel langer goed. Na openen is de bewaartijd korter en adviseren we gekoeld bewaren of volgens de instructies op het etiket.

Hoe bewaar ik Iberico ham, charcuterie of kaas na opening?

Gesneden of ontbeende ham bewaar je in de koelkast, goed afgedekt of in de originele vacuümverpakking. Ontbeende ham kun je na aansnijden in vershoudfolie wikkelen en terugplaatsen in de koelkast. Kaas wikkel je in kaaspapier of bakpapier en daarna losjes in folie. Zo behoud je de smaak en textuur.

Wat maakt jullie olijfolie en azijn zo bijzonder?

Onze extra vierge olijfolies, zoals de bekroonde gerookte olijfolie van Finca La Barca, worden gemaakt van zorgvuldig geselecteerde olijven en op ambachtelijke wijze verwerkt. Onze sherryazijnen en andere speciale azijnen komen uit de beste Spaanse regio’s en voegen direct diepte en complexiteit toe aan elk gerecht.

Hebben jullie ook cadeaus en geschenkverpakkingen?

Zeker! Van luxe olijfolies in kokers tot samengestelde tapasboxen en geschenkmanden. Perfect voor feestdagen, zakelijke geschenken of om iemand te verrassen. We denken graag mee over maatwerk.

Verkopen jullie ook hamhouders en messen?

Ja, we hebben een zorgvuldig geselecteerd assortiment hamhouders en messen voor thuisgebruik én professionele toepassingen. Perfect om het maximale uit je Spaanse ham te halen.

Stond jouw vraag er niet tussen?

Stuur ons een e-mail met jouw vraag. Iemand van ons klantenservice team neemt zo snel mogelijk contact met je op. Vergeet niet je ordernummer te vermelden (indien je die hebt).

Je kunt ons bereiken via info@ibericofino.nl.
Via de livechat of Whatsapp via: +31631171483